Dermatologie

Dermatologie Brasov

Dermatologia este o specialitate medicala care se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratarea bolilor de piele. De asemenea, medicul dermatolog poate prescrie anumite tratamente benefice pielii pentru preventia anumitor boli. O parte din problemele cu care se confrunta pacientii si pentru care pot apela la servicii complete de dermatologie sunt: herpes, cancer de piele, acnee, psoriazis, zona zoster, dermatita actopica sau alte tipuri, rozacee, sau chiar micoze (ciuperca piciorului, a unghiei), mancarimi ale pielii.

Dermatoscopia este o metoda foarte eficienta de depistare la timp a formatiunilor canceroase ale pielii sau chiar a alunitelor ce au suferit modificari ingrijoratoare. Analiza la microscop a tesuturilor poate evalua in detaliu celulele si modul in care acestea sunt aranjate. In urma aplicarii acestei metode, medicul dermatolog va decide metoda potrivita de tratament. Aceasta se alege in functie de problema identificata, de varsta pacientului, dar si tinand cont de anumite alergii pe care acesta le prezinta, daca este cazul. Se poate astfel decide excizia alunitei (inlaturarea ei), ori conservarea si supravegherea acesteia. De asemenea, daca este descoperit la timp, cancerul de piele se poate vindeca fara sa lase urme.

Dermatologie la Clinica Lord Dent Brasov

Pentru o examinare corecta a pielii si a structurii sale, este necesar ca vizita la medicul dermatolog sa se realizeze o data pe an. De asemenea, exista situatii specifice cand o programare este necesara. Asadar, cand trebuie sa va programati pentru o vizita la medicul dermatolog?

  • un control de rutina se impune anual, indiferent de varsta. In cadrul acestui control se va monitoriza evolutia alunitelor (modificari de forma si de culoare)
  • in cazul in care ati observat ca aveti o alunita rupta care a inceput sa sangereze
  • in cazul aparitiei unei micoze la nivelul unghiilor de la maini sau de la picior
  • daca ati constatat anumite modificari la nivelul tenului, precum aparitia unor pete, sau a unor schimbari de culoare si/sau textura
  • in cazul in care ati descoperit aparitia unor fisuri ale pielii piciorului, ori senzatii de mancarime sau arsura la nivelul acestuia
  • medicul dermatolog va poate ajuta si in legatura cu diagnosticarea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala, atat la femei, cat si la barbati

Orice procedura medicala se va realiza doar dupa un consult amanuntit de catre medicul specialist. Momentul interventiei va fi stabilit de comun acord alaturi de pacient. La Cabinetul Lord Dent din Brasov puteti beneficia de servicii dermatologice complete, de preventie si tratament, alaturi de un diagnostic corect, efectuate de Dr. Andreea Scarneciu, Medic Specialist Dermato-Venerologie.

Medic Specialist Dermato-Venerologie

Call Now Button