Endodontie

Endodontie Brasov

Endodontia isi are etimologia in limba greaca, mai exact este compus din endo, care inseamna ,,inauntru” si  dontie, ce inseamna ,,dinte”. De aici putem deduce cu ce anume se ocupa acest procedeu medical. Mai exact, scopul principal este tratarea afectiunilor prezente in interiorul dintilor, mai precis cele legate de patologia pulpara. Un tratament endodontic (de canal) se realizeaza in speta in cazul unei carii ce a evoluat foarte mult, a trecut de dentina si a ajuns la camera pulpara, declansand totodata si o infectie. Durerea poate fi, si este, de cele mai multe ori, prezenta, iar procedura propriu-zisa indeparteaza filetele nervoase si vasele de sange infectate din camera pulpara si din canalul radicular. Apoi, se intervine cu sterilizarea si obturarea canalului.

In termeni obisnuiti, scoaterea unui nerv nu este de dorit si nu reprezinta nicidecum prima masura la care se recurge atunci cand un pacient acuza dureri dentare. Insa, anumite cauze frecvent intalnite pot duce la necesitatea aplicarii acestei proceduri. In primul rand, consumul de dulciuri si igiena dentara necorespunzatoare reprezinta principalii factori. Este important de stiut ca, dupa ce consumam alimente cu mult zahar, bacteriile incep sa descompuna acest zahar in acizi care imediat incep sa atace smaltul dentar. Caria apare atunci cand smaltul si dentina se inmoaie sub actiunea acestor acizi daunatori.

Endodontie la Clinica Lord Dent Brasov

Medicina dentara a evoluat in mod surprinzator, iar astazi putem identifica doua metode principale prin care se poate realiza tratamentul endodontic, si anume:

  • obturatie de canal prin metoda clasica
  • obturatie de canal prin metoda moderna-3D

Metoda clasica presupune sigilarea canalului prin aplicarea unei paste de canal si a unui con de gutaperca. Metoda 3D presupune injectarea gutapercii incalzite in interiorul canalului radicular si condensarea acestuia. Se utilizeaza un sistem ce contine un condensator de gutaperca si un pistol folosit cu scopul injectarii.

Medici Specialisti Endodontie

Medic Dentist, doctorand cu tema “Terapia durerii, Anestezia si Sedarea in Stomatologie si Chirurgie Maxilo-Faciala”, Specialist Protezare pe Suport implantar cu Incarcare Imediata
Call Now Button