• Str. Carpaților nr. 8 Brașov
 • Lu - Vi 9.00 - 21.00 / Sâm 10.00 - 14.00

Implantologie Orala

Implantologie Orala

Implantologie Orala Brasov

Implantul dentar este un dispozitiv relizat din zirconiu sau titan, care are rolul de a inlocui radacina dintelui lipsa. Materialele din care acesta este realizat au ca si avantaj o puritate crescuta, astfel incat nu s-au constatat pana acum cazuri in care implantul a fost refuzat de catre corp. Pentru realizarea unui implant dentar, este imperios necesar ca gingia sa fie sanatoasa, iar structura osoasa, potrivita. Exista doua metode principale de realizare a implantului dentar: fie prin proceduri de o zi (cu coroana provizorie), ori prin tehnici ce conecteaza coroana la implant dupa cateva luni de osteointegrare.

Odata cu trecerea timpului, poate interveni pierderea dintilor din cauza cariilor, accidentelor ori a bolii parodontale. Implantologia orala vine in ajutorul nostru pentru corectarea acestei probleme, si propune solutii pe termen lung, foarte putin invazive. Astfel, se restaureaza complet functionalitatea de la nivelul dintilor. Mai mult decat atat, dintii alaturati spatiului edentat raman intacti. (spre deosebire de alte tehnici)

Implantologie Orala la Clinica Lord Dent Brasov

Dr. Scarneciu Vlad, Medic Specialist Chirurg Maxilo-Facial si Specialist Implantologie, va poate restabili functionalitatea si estetica cavitatii bucale, prin realizarea de implanturi dentare in conditii de maxima siguranta. De obicei, cea mai intalnita afectiune ce ii determina pe pacienti sa aleaga aceasta metoda este parodontoza, care afecteaza gingia si tesutul ce sustine dintele. Toate probeleme de tip parodontic sau ortodontic pot fi solutionate la Cabinetul Lord Dent din Brasov.

Iata cateva avantaje ale implanturilor dentare:

 • procedura medicala este nedureroasa si se realizeaza sub anestezie locala. In momentul in care efectul anesteziei trece, pacientul poate simti un mic disconfort la nivel local, insa majoritatea persoanelor care au avut parte de implanturi dentare spun ca durerea resimtita este incontestabil mai mica decat in cazul unei extractii.
 • nu exista posibilitatea ca implantul sa fie refuzat de organismul uman. Materialul din care este realizat este biocompatibil. Daca exista insa alergii la anumite metale, acestea trebuiesc mentionate Medicului Specialist.
 • statisticile sunt imbucuratoare: la 10 ani de la procedura medicala, gradul de retentie al implanturilor este de 95%. Desigur, pentru a avea succes pe termen lung, igiena orala este extrem de importanta.
 • nu exista limita superioara de varsta pentru realizarea implanturilor dentare. Acestea se pot realiza oricarei persoane care a implinit varsta de 20 de ani, si care prezinta o stare buna a sanatatii cavitatii bucale.
 • implanturile dentare pot fi utilizate cu succes atunci cand este nevoie de o procedura RMN, deoarece materialele din care acestea sunt realizate nu interfereaza cu acesta.
 • implanturile dentare nu necesita o ingrijire speciala, insa este de preferat ca igiena orala sa fie cat mai corecta. Practic, prin periajul frecvent, utilizarea apei de gura si a atei dentare, orice implant dentar are sanse maxime de rezistenta in timp.
 • este cea mai avansata metoda de solutionare a problemelor, cunoscuta in momentul de fata, care nu presupune lezarea dintilor alaturati prin slefuirea smaltului sau a indepartarii nervilor
 • operatia de insertie a unui implant dentar dureaza intre 15 si 30 de minute, iar timpul creste in functie de numarul acestora. Functionalitatea lui este imediata.

Procedurile specifice implantologiei incep prin efectuarea unor serii de analize de laborator si radiografii. De asemenea, se curata cavitatea bucala prin detartraj si chiuretaj, pentru a o pregati. Interventia propriu-zisa presupune inserarea implantului printr-o procedura chirurgicala minim invaziva. Se utilizeaza tehnologia laser pentru sterilizarea zonei si pentru o vindecare mai rapida. Pentru integrarea implantului in os, este necesara o perioada de 2 pana la 6 luni. Intre timp, este posibila aplicarea unei coroane provizorii.

Fixarea coroanei dupa vindecare se realizeaza prin atasarea bontului protetic ce face legatura intre implant si coroana. Aceasta din urma se poate realiza prin tehnologie digitala CAD-CAM, prin cimentare ori prin insurubare pe bont.

Daca esti in cautarea unui cabinet profesionist pentru recuperarea zambetului tau, alege Lord Dent! Suntem la dispozitia ta pentru orice informatii ai nevoie cu privire la acest subiect.

Implantologie Orala Brasov

Implantul subperiostal

Echipa LORD DENT este într-o continuă cercetare și, datorită acestui aspect, dorim să le oferim pacienților noștri soluții optime pentru un zâmbet sănătos.

Există multe situații când pacientul nu este un candidat viabil pentru implantul clasic, din cauza lipsei de substanță osoasă.

În anul 2021, odată cu evoluția digitală în sfera stomatologiei, noi putem să le oferim pacienților noștri un implant ultramodern, personalizat fiecarui caz în parte – IMPLANTUL SUBPERIOSTAL, care se realizează pe baza unei scanări intra-orale și al unui CT.

IMPLANTUL SUBPERIOSTAL se realizează din titan 100%, fiind biocompatibil cu osul și cu țesuturile moi.

Avantajele implantului subperiostal sunt următoarele:

 • ajută la înlocuirea dinților atunci când volumul osos nu este suficient
 • este utilizat în restaurarea completă maxilară/mandibulară
 • permite incarcare imediată(pacientul pleacă în aceeași ședință cu dinți pe arcadă)

Medic Specialist Implantologie Orala

Medic specialist Chirurgie Maxilo-Faciala, Specialist Implantologie, Doctor in Stiinte Medicale cu tema “Utilizarea grefelor osoase in reconstructia despicaturilor congenitale de creasta alveolara” CEO
Call Now Button