Ortodontie

Ortodontie Brasov

Pe scurt, ortodontia este o ramura a medicinei dentare care studiaza si corecteaza anomaliile dentomaxilare. Cu alte cuvinte, este stiinta sau domeniul care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, reglarea muscaturii (ocluziei), dar si asezarea celor doua maxilare. S-a constatat ca dintii strambi sunt mai greu de ingrijit si pot fi pierduti mai repede. De asemenea, acestia pun o presiune mai mare asupra muschilor masticatori si pot aparea anumite dureri de cap sau chiar la nivelul gatului.

Din fericire, tehnicile din ziua de astazi permit indreptarea dintilor la orice varsta. Exista pana si aparate ortodontice invizibile ce pot fi purtate de persoanele care nu doresc sa se vada acest lucru. Durata unui astfel de tratament variaza mult in functie de complexitatea problemelor. In general, se situeaza intre 18 si 24 de luni. Varsta optima la care se poate vizita pentru prima data medicul ortodont este de 7 ani, astfel incat un posibil tratament cu aparat dentar sa fie inceput la timp.

Ortodontie la Cabinet Lord Dent Brasov

Este de preferat ca problemele ortotontice sa fie adresate cat mai devreme posibil, pentru o mai usoara si rapida recuperare. In randul copiilor, cele mai frecvente probleme legate de dinti sunt: pierderea prematura a dintilor de lapte, dinti supranumerari sau care au pozitii anormale, dinti blocati in eruptie, malpozitii dentare sau inghesuiri. Vestea buna este ca ortodontia nu se mai adreseaza doar copiilor. Dintii pot acum sa fie indreptati la orice varsta. Tratamentele ortodontice confera schimbari de fizionomie placute, dar redau si sanatatea aparatului dentomaxilar.

Iata o parte din anomaliile ce pot fi corectate ortodontic:

  • spatii interdentare extinse sau ,,brese edentate"
  • inghesuire dentara
  • malocluzie pe linia mediana - cand centrul dintilor frontali superiori nu sunt corect aliniati cu centrul dintilor frontali inferiori
  • supraocluzie verticala - atunci cand dintii frontali superiori ,,ies" peste cei inferiori
  • ocluzie inversa - atunci cand dintii frontali inferiori sunt iesiti in fata, peste cei frontali superiori
  • ocluzie deschisa - formarea unui spatiu atunci cand muscati pe dintii posteriori

Tratamentele ortodontice oferite de cabinetul Lord Dent constau in aparate dentare fixe sau mobile, partial sau total fizionomice. Ele sunt potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti. In cazul in care va doriti sa aveti parte de un tratament ortodontic invizibil, acest lucru se poate realiza cu ajutorul tehnologiei digitale si a gutierelor dentale Invisalign.

Cabinetul Lord Dent din Brasov va ofera servicii si tratamente ortodontice, si nu numai. Contactati-ne telefonic la 0774 654 120 ori prin e-mail pentru stabilirea unei programari.

Ortodontie Brasov

Medic Specialist Ortodont

Dr. Suciu Victor
Medic Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, Doctor in Stiinte medicale
Call Now Button