Parodontologie

Parodontologie Brasov

Parodontologia este o ramura a medicinei dentare ce studiaza parodontiul, sau spatiul periodontal, adica sistemul ce mentine dintii in oasele maxilare. Aceasta ramura studiaza inclusiv bolile asociate parodontiului, precum si posibilele tratamente.

Boala parodontala este pe baza bacteriana si afecteaza biofilmul de pe suprafata dentara. Tartrul, cariile dentare, precum si lucrarile efectuate incorect pot duce la aparitia si agravarea unor boli de la nivelul parodontiului. Putem vorbi aici despre gingivite (forme usoare), ori parodontite, ce reprezinta forme mai avansate. Netratate, acestea duc, in timp, la pierderea tuturor dintilor.

Parodontologie la Clinica Lord Dent Brasov

Este extrem de important sa acordam o importanta crescuta igienei orale. Daca, insa, am ajuns in stadiul in care prezentam o afectiune de natura gingivala ori mai grava, este imperios necesar sa ne prezetam la cabinet pentru consultatie si stabilirea unui plan de tratament, inainte sa fie prea tarziu.

Daca va regasiti intr-una din urmatoarele situatii, este nevoie sa faceti o vizita medicului parodontolog:

  • daca observati sangerarea gingiilor in timpul periajului obisnuit
  • daca gingiile dumneavoastra au devenit rosii si inflamate
  • in cazul in care gingia incepe sa se retraga si se pot vedea radacinile dentare
  • daca dintii au inceput sa se deplaseze, creand spatii intre ei

Bolile de ordin parodontal sunt cauzate de microbi, astfel incat singura modalitate de preventie este o igiena corecta, zilnica. Tehnica de periaj corecta este importanta, la fel ca si utilizarea atei dentale sau a apei de gura. Periodic, se recomanda igienizarea profesionala la cabinet, ce includ detartraj, air-flow si periaj dentar. In caz contrar, este posibil ca bolile parodontale sa se instaleze si sa evolueze. In astfel de cazuri, masurile terapeutice ce se impun sunt mult mai complicate.

Cabinetul Lord Dent din Brasov va ofera servicii specializare parodontice, si nu numai. Contactati-ne telefonic la 0774 654 120 ori prin e-mail pentru stabilirea unei programari.

Medic Specialist Parodontolog

Medic specialist Chirurgie Maxilo-Faciala, Specialist Implantologie, Doctor in Stiinte Medicale cu tema “Utilizarea grefelor osoase in reconstructia despicaturilor congenitale de creasta alveolara” CEO
Call Now Button