• Str. Carpaților nr. 8 Brașov
  • Lu - Vi 9.00 - 21.00 / Sâm 10.00 - 14.00

Profilaxie Dentara

Profilaxia

Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxia dentara se refera la acel set de tehnici si proceduri menite sa previna aparitia cariilor dentare si a bolilor parodontale. Vizitele regulate la medicul stomatolog te pot astfel feri de multe neplaceri pe viitor. Profilaxia dentara este de preferat a fi realizata o data la sase luni, pentru rezultate optime. O sedinta profesionala de profilaxie la Cabinetul Lord Dent din Brasov include periaj profesional, detartraj cu ultrasunete, air-flow si fluorizare.

Cavitatea bucala este populata de bacterii care, in cazul consumului excesiv de zahar sau carbohidrati, le transforma pe acestea in acizi. Acizii, la randul lor, distrug treptat smaltul dintilor si astfel apar cariile dentare. Pentru cresterea duritatii smaltului dentar, exista metode de profilaxie foarte eficiente. Prima si cea mai recomandata este igiena orala. Placa dentara plina de bacterii se acumuleaza dupa fiecare masa in cavitatea bucala. Daca nu este indepartata la timp, ea se calcifiaza si devine tartru dentar.

Profilaxie Dentara la Cabinetul Lord Dent Brasov

De asemenea, o mare importanta o au controalele periodice la medicul stomatolog. Asta deoarece foarte multe afectiuni orale debuteaza fara dureri si au tendinta de a fi ignorate pana in punctul in care dintele nu mai poate fi salvat. Detartrajul reprezinta metoda prin care tartrul dentar este indepartat folosind instrumente specifice. De asemenea, periajul profesional joaca un rol important. El indeparteaza placa dentara care a ramas in urma detartrajului, dar si diversele pete de pe suprafata dintilor. Acesta se realizeaza cu ajutorul instrumentelor mecanice.

Iata alte metode prin care se va diminua sau preintampina stagnarea microbilor si a placii dentare:

  • se poate realiza sigilarea santurilor si a fosetelor
  • se recomanda reducerea consumului de zahar si a alimentelor bogate in carbohidrati
  • fluorizarea este o metoda foarte buna de intarire a smaltului dentar si de a-l face mai rezistent la actiunea cariilor
  • renuntarea la fumat si la consumul de alcool are o deosebita importanta. Fumatul are un rol negativ in decolorarea dintilor si creste riscul de aparitie al gingivitei sau chiar a parodontozei sau a cancerului oral

In cabinetul stomatologic, tartrul este indepartat cu ajutorul unui aparat pe baza de ultrasunete ce disloca blocurile de tartru. Vibratiile emise de acest aparat determina blocul de tartru sa se desprinda de suprafete, fara insa a afecta structura gingiei.

Periajul profesional se realizeaza cu ajutorul unei periute circulare si a unei paste de dinti speciale. Putem asemana acest procedeu cu utilizarea periutei electrice acasa la noi.

Air-Flow-ul este un tratament profilactic, ce se aplica dupa detartraj si periaj. Acesta consta in utilizarea unui aparat care genereaza un jet de aer amestecat cu apa si cu bicarbonat de sodiu. Acest jet are o presiune foarte mare si este proiectat chiar si in zonele interdentare si subgingivale. Aceste zone sunt considerate inaccesibile in cazul periajului manual, asadar subliniem importanta curatarii profesionale a danturii de doua ori pe an.

La incheierea sedintei de profilaxie, se pot aplica geluri de protectie cu fluor sau chiar si cu proteine din lapte. Acestea trebuiesc mentinute pe dinti minimum jumatate de ora, timp in care nu este necesar sa se bea lichide sau sa se clateasca gura.

Medici Specialisti Profilaxie Dentara

Call Now Button