• Str. Carpaților nr. 8 Brașov
  • Lu - Vi 9.00 - 21.00 / Sâm 10.00 - 14.00

Protetica Dentara

Protetica Dentara

Protetica Dentara Brasov

Protetica dentara este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa si cu reabilitarea arcadelor dentare. Prin utilizarea lucrarii protetice, – proteza fiza sau mobila – se reda cu usurinta integritatea dentara si functionalitatea. Desigur, lucrarile de protetica dentara nu au un rol pur estetic; ele contribuie la reconstructia functionala, cu accent pe fonatie si masticatie. O mare importanta se acorda aici ocluziei dentare pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor, in special noaptea si in timpul reprizelor de somn).

Materialele folosite sunt zirconiul, ceramica presata sau ceramica feldspatica, pentru obtinerea unor constructii durabile si cat mai naturale. Tratamentul protetic este stabilit de catre medic in urma examinarii clinice. Este nevoie de radiografii si un eventual CT, dar si de analiza fotografiilor faciale si intraorale.

Protetica Dentara la Clinica Lord Dent Brasov

Datorita tehnologiilor cu care am ales sa lucram, moderne si performante, medicii nostri pot pune un diagnostic corect, si va pot ajuta sa va recapatati zambetul prin solutiile de tratament. Dintre lucrarile protetice pe care le efectuam enumeram:

  • coroane sau punti dentare: reprezinta alternativa la implanturile dentare, atunci cand acestea din urma nu pot fi recomandate ori din considerente financiare. Lucrarea poate fi realizata din materiale diverse, precum ceramica, suport de Aur, Zirconiu, Crom-Nickel etc.
  • proteze mobile, partiale sau totale. Cele totale se utilizeaza atunci cand trebuie sa inlocuiti toti dintii naturali, prin utilizarea de proteze dentare superioare si inferioare. Protezele partiale se folosesc atunci cand trebuie inlocuit minimum un dinte, si pot fi scoase in orice moment. Iar protezele dentare mobile se utilizeaza de regula atunci cand lipsesc toti dintii fie de pe arcada superioara, fie de pe cea inferioara. Se elimina zilnic pentru igienizare.
  • proteze scheletate clasic ori cu sisteme speciale: se recomanda pacientilor care au inca suficienti dinti naturali, ce sunt folositi ca si punte sau stalpi de sprijinire a protezelor.
  • lucrari protetice pe implant: se recomanda persoanelor ce nu mai au niciun dinte pe arcada, insa volumul osului este redus si astfel nu se pot realiza implanturi clasice. Acest tip de proteza ofera o stabilitate foarte buna. Ele se elimina zilnic din cavitatea bucala pentru igienizare, fiind net superioara insa protezelor clasice.
  • tratamente de echilibrare ocluzala: prin acestea scopul este stabilirea unei muscaturi stabile si echilibrate.
  • incrustatii inlay sau onlay, realizate din portelan sau compozit. Inlay-ul este o piesa de reconstructie ce poate reface unul sau doi pereti ai unui dinte. Fiind fabricat in laborator din materiale rezistente, imita tesutul dentar si poate avea acelasi aspect cu acesta. Onlay-ul, pe de alta parte, poate reface un perete lateral, oral ori vestibular al dintelui, iar rezistenta sa mare face ca acesta sa fie ultima solutie inainte de aplicarea unei coroane.

Lucrarile protetice sunt recomandate atunci cand, din diverse motive, unul ori mai multi dinti nu mai pot fi retinuti in cavitatea bucala. De asemenea, se pot efectua cu succes pentru persoanele care isi doresc o estetica mai placuta a danturii, care, din diverse motive, este decolorata sau ingalbenita. De asemenea, daca exista inegalitati vizibile la nivelul dintilor, se poate aplica o fateta dentara pentru a corecta imperfectiunile. Iar daca dintii sunt inghesuiti ori prezinta spatii interdentare mari, se poate aplica un aparat dentar ori fatete dentare, in functie de caz.

Cabinetul Lord Dent din Brasov va asteapta sa va programati pentru interventii din sfera proteticii dentare, si nu numai. Contactati-ne telefonic la 0774 654 120 pentru a stabili o prima intalnire in care vom analiza situatia dumneavoastra particulara si, dupa efectuarea unor analize ori radiografii, vom putea stabili un diagnostic.

Protetica Dentara Brasov

Medic Specialist Protetica Dentara Brasov

Medic Dentist, doctorand cu tema “Terapia durerii, Anestezia si Sedarea in Stomatologie si Chirurgie Maxilo-Faciala”, Specialist Protezare pe Suport implantar cu Incarcare Imediata
Call Now Button