• Str. Carpaților nr. 8 Brașov
  • Lu - Vi 9.00 - 21.00 / Sâm 10.00 - 14.00

Chirurgie Tumorala Faciala

Chirurgie Tumorala Faciala

Chirurgie Tumorala Faciala Brasov

Cancerul oral sau bucal se refera la o categorie de cancere care se dezvolta in regiunea gurii, mai excat in regiunea limbii, buzelor sau a cavitatii bucale inferioare. Ele pot aparea insa si la nivelul obrajilor, a gingiilor sau pe cerul gurii – practic – oriunde exista tesut alcatuit din celule. Primele semne care sunt ingrijoratoare sunt inflamatiile de la nivelul gurii, care nu se vindeca de la sine. Apoi putem alatura durerea ce nu se amelioreaza, caderea dintilor ori o respiratie urat mirositoare.

Alte simptome includ, dar nu se limiteaza la: dificultati la inghitire, sangerari la nivelul gurii, leziuni albe sau rosii la nivelul limbii sau gingiilor, sau chiar un nodul la nivelul gatului. O scadere in greutate este, de asemenea, posibila. Daca va confruntati cu aceste simptome sau o parte dintre acestea, este poibil sa fi dezvoltat o forma de cancer oral. Acest tip de cancer dezvolta mutatii la nivel de ADN, ceea ce face ca celulele canceroase sa se multiplice in mod necontrolat. O acumulare de celule anormale la nivelul gurii formeaza asa-numitele tumori.

Ce este chirurgia tumorala faciala?

In ultimii ani, numarul persoanelor afectate de cancer bucal a crescut. Se estimeaza faptul ca, zilnic, cel putin o persoana moare din aceasta cauza. Daca acesta este depistat din timp, se poate trata chirurgical, cu rezultate generale satisfacatoare. Chirurgia Tumorala Faciala este o disciplina care studiaza si trateaza patologia si anomaliile oro-maxilo-faciale. Cateva dintre serviciile conexe acestui tip de interventie, oferite de Clinica Lord Dent Brasov, sunt:

  • tratamentul patologiei glandelor salivare, ce implica extirparea glandei patologice. Secretia de saliva va fi preluata de catre celelalte glande.
  • tratamentul chirurgical al tulburarilor articulatiei temporo-mandibulare (ATM)
  • tratamentul chirurgical al anomaliilor OMF, care pot duce la modificari de estetica dar si de functionalitate (dificultati de respiratie si deglutitie)
  • tratamentul chirurgical al despicaturilor labio-maxilo-palatine - acest tratament este, de cele mai multe ori, efectuat in etape, si afecteaza in speta copii sub un an. Este o afectiune congenitala, si se recomanda venirea la medic de la varsta de 6 luni sau mai putin
  • tratamentul chirurgical al patologiei sinusale maxilare - ce este, in mare parte, medicamentos si stomatologic, insa, in cazuri severe, se recurge la cura de sinus (curatarea infectiei sinusurilor prin chiuretaj)
  • tratamentul chirurgical al chisturilor si tumorilor benigne maxilare si ale partilor moi cervico-faciale
  • tratamentul durerii faciale - durere ce poate actiona in faze de scurta sau de lunga durata. Aceasta durere nu cedeaza la medicamentele anti-inflamatoare, si nu are o cauza anume. In prima faza, tratamentul este medicamentos, iar ulterior, el poate deveni chirurgical.
  • chirurgie preimplantologica - se realizeaza grefe osoase prelevate din cavitatea orala ori din alte parti ale corpului

Fiecare interventie chirurgicala este privita cu deosebita atentie, iar resursele se aloca in functie de situatie. Cabinetul Lord Dent este dotat cu tot ceea ce este nevoie pentru ca operatiile de chirurgie tumorala faciala Brasov sa se desfasoare in conditii maxime de siguranta. Datorita faptului ca dispunem de echipamente moderne si profesionale, interventiile sunt mult mai rapide, iar recuperarea poate fi realizata mult mai repede.

Chirurgie Tumorala Faciala Brasov

Medic Specialist Chirurgie Tumorala Faciala

Medic specialist Chirurgie Maxilo-Faciala, Specialist Implantologie, Doctor in Stiinte Medicale cu tema “Utilizarea grefelor osoase in reconstructia despicaturilor congenitale de creasta alveolara” CEO
Call Now Button